”Alla behöver bra planering”

En bra almanacka är överskådlig, enkel att hantera och innehåller all den information vi behöver. Burde har tillverkat almanackor sedan 1978 och nyligen lanserade de sin första kalenderapp med en rad smarta funktioner.

Vi vill ge folk bra verktyg så att det blir enkelt att ha koll på livet, säger Marc Burde, VD på Burde Förlags AB. Burde säljer årligen 12 miljoner pappersalmanackor i fyra länder. När folk väljer almanacka handlar det till stor del om själva utseendet. Därför lägger Burde ner mycket kraft på designen.
- Insidan och utsidan är lika viktiga. Vi måste ha bra omvärldsbevakning och anlita duktiga illustratörer och designers så att våra produkter blir attraktiva, säger Marc Burde. Färger, mönster och design för de almanackor som släpps nästa höst är redan klart.

Kalenderapp
I somras tog Burde även klivet in på den digitala marknaden. Då lanserades kalenderappen Planado.

Appen innehåller allt det som papperskalendrarna har, så som exempelvis veckonummer, namnsdagar och helgdagar. Dessutom finns det många funktioner som man kan välja att utnyttja om man vill, så som dagens skämt, historiska händelser, väder och favoritlagets spelschema. Appen synkar med de vanligaste kalendrarna på nätet och har en påminnelsefunktion.
- Vi har flera decenniers erfarenhet av hur folk vill ha sin planering, säger Marc Burde. Vi har varit noga med att det ska vara enkelt att boka. Man trycker helt enkelt på tiden och skriver rakt in i fältet.

Smidig, smart och personlig
Planado finns både hos kontorsgrossister och på Appstore och Google play.

Det finns också en b2b-version (Planado Private Label) där företag kan lägga in en egen grafisk profil och information om exempelvis lanseringar eller event.
- Det är ett smidigt sätt att profilera sig, säger Marc Burde. Företaget får aktiveringskort med koder som de kan dela ut till anställda och kunder.

I somras lanserades Planado och nu satsar Burde Förlag stort på lanseringen i flera länder med målet att sälja lika många kalenderappar som papperskalendrar.
- Den respons vi fått hittills har varit väldigt positiv, säger Marc Burde. Det viktigaste är att den är lätt att använda. Alla behöver bra planering.

 

Frågor besvaras av Marc Burde, VD, på 0470-70 94 88.

Denna intervju kunde även läsas som en annons i Sydsvenskans tematidning den 27:e september 2014.